OBS! Du kan också läsa detta nyhetsbrevet på nätet. Klicka här
 
 

 

Hej alla HBS'are,

 


Hoppas alla haft en lugn och skön julhelg och att ni nu börjar planera för kommande båtsäsong. Vi i styrelsen gör i alla fall det. Årsmötet blir den 19/3 så boka in denna dag.

 

De projekt som hållit oss sysselsatta under höst och vinter är sjömacken, nytt masthus, utbyte av brygga C och uppmätning av befintligt djup i hamnen etc. Sjömacken kommer att placeras i en container, vi använder de gamla tankarna och betalstationen, allt övrigt blir nytt. Sjömacken kommer nu att uppfylla alla krav på person- och miljösäkerhet.

 

Får vi byggnadstillstånd planerar vi att under sommaren uppföra ett nytt masthus så att vi på ett bättre sätt kan hantera våra master. Vi väntar nu på ett förhandsbesked från Kommunens byggnadsavdelning så vi vet att det är lönt att lämna in en bygglovsansökan. Om vi får ok till detta kommer våra slitna containers att transporteras bort. Det kommer heller inte bli tillåtet att förvara master på gräsmattorna. Vi måste dessutom hjälpas åt med att finansiera denna investering och vi kommer att lägga ett förslag att diskutera på årsmötet.

 

Vi har hjälpt Kommunen att specificera den nya brygga C och utvärdera offerterna. Det är en

offentlig upphandling, vilket innebär att om valet av leverantör inte blir överklagat kommer bryggan vara klar före sjösättning i år. Vi som har båtplats på denna brygga måste därför ta bort utrustning, som ni vill ha kvar, med kort varsel. Hamnmästaren meddelar så snart det är klart.

 

Vi har också mätt djupet i hamnen och blev överraskade att vi fortfarande, efter senaste rensningen, uppfyller det djup vi har tillstånd till! Det har också kommit förslag om att fördjupa hamnen till 3 meter vilket inte är möjligt att göra till denna säsong. Vi har inte funnit alla platser med mindre djup, trots att vi letat. Det är bra om de som hittar en sådan plats kan lämna en noggrann lägesbeskrivning till Olle.

 

Vi har också planerat att ordna två föredrag under februari och mars. Den ena har med kort varsel fått förhinder men nedanstående föredrag blir mycket intressant. Som vanligt gäller föranmälan och - först till kvarn. P.g.a. brandmyndighetens bestämmelser begränsas deltagarantalet till 50 personer.

 

 

 

Segling till Skottland den 2/3 kl 19-21 anmälan senast den 29/2

Erik Rakoczy bor i Ängelholm och har varit med i föreningen sedan 2004.

Under denna tid har han seglat till södra Norge ett flertal gånger, med Ariel IV i Alaska 2011, till Lofoten 2012, Ostkusten till Stockholm 2013 och till Skottland 2015. Den 22 november 2015 korsade han Atlanten från Grand Canaria till St. Lucia i Västindien för att återvända hem 20 december.

 

Seglatsen till Skottland gick via södra Norge till Shetland, Orken öarna, Yttre Hebriderna, västkusten av Skottland, genom Kaledonien kanalen, över Nordsjön via Mandal i Norge, till Göteborg och hem till Höganäs.

 

Erik kommer till klubbstugan och berättar om seglatsen med bilder och film.

 

HBS bjuder på enklare fika vid samtliga arrangemang.

 

Anmälan till bo.lingebrant@telia.com eller ring 073-845 2224.

 

 Välkomna

 

Styrelsen

Bokningen av klubbstugan görs hos Maggan Nilsson  Avtal / regler mm på vår hemsida. Telefon:0702-23 23 47 eller 042 34 35 56.

Medlemsavgifter, mastcontainer och startavgifter betalas till:
Höganäs Båtsällskap,    BG 5602-8087.

Båtplatsavgifter betalas till:                                                                                                     
Höganäs Båtsällskap Arrendehamn, BG 5325-6012.

Det är frivilligt att vara med i vår mailinglista. Har du fått detta mail och inte vill vara med i fortsättningen, avregistrera här

Känner du någon som är medlem eller båtägare i hamnen och inte har fått detta mail. Vidarebefordra detta.

Har du fått detta mail vidarebefordrat och vill registrera dig för nyhetsbrevet kan du göra det här
Höganäs Båtsällskap, Box 81, 263 21 Höganäs.

Klubbstugan telefon 0702-23 23 47 .

Hamnmästaren telefon 042 33 33 65, telefonsvarare. webmaster