OBS! Du kan också läsa detta nyhetsbrevet på nätet. Klicka här
 
 

 

Hej alla HBS'are,

 
Nu när vi närmar oss slutet av mars kan vi konstatera att vi haft en ordentlig förkänning av våren, många har påbörjat vårrustningen och ett fåtal har till och med sjösatt!
 
Den 15.e mars hade vi årsmöte med ovanligt många deltagare (45 st), vilket var trevligt. Förutom att Magnus Gustafsson avgick är det samma personer i styrelsen under denna period. Lars Ole Blandford tar tillfälligt även ansvar för ungdomsverksamheten, Inger Brantmark tar på sig uppgiften som kassör och Lars Åke Rosenqvist blir vice sekreterare och materielansvarig. 
 
Magnus Gustafsson lyckades ju, förra sommaren, trots att han blev tvungen att  jobba i motvind få tillstånd en jolleseglings-kurs, i samarbete med Lerbergets instruktörer, förra sommaren. Tack vare detta samarbete för vi nu diskussioner med Lerberget att gemensamt ha kurser i vår hamn. Vi har därför goda förhoppningar om att även denna sommar se jollesegling i och utanför hamnen. 
 
Förra sommaren fick vi se flera nya tisdagsseglare och vi hoppas att trenden håller i sig även under 2015. Det diskuteras nya regler som ska göra det svårare för de allra bästa och enklare för de som inte är lika erfarna men ändå känner för att komma ut på vattnet en tisdagskväll. Den 7 april kl 18:30 blir det en träff i klubbhuset för att fastställa reglerna för säsongens seglingar som startar den 5/5. Lars Ole har lovat bjuda på fika. Välkomna!
 
Som du säkert sett har brygga A bytts ut och vi har installerat ny belysning med eluttag på samma sätt som på stenpiren. Det ska bli spännande att se hur mycket lugnare det blir när det blåser. Fler bryggor kommer att bytas under kommande år. På brygga E har platserna 554-570 gjorts om till 2,5 meters-platser. Platserna 554, 555 och 559 har därför tagits bort. Priset på dessa platser blir oförändrade 2015 men 2016 blir de prissatta som 2,5 m. Anledningen är naturligtvis att vi haft svårt att hyra ut alla 2 m platser under många år.
 
Dessutom har vi bytt ut alla räddningshakar och bojar plus en räddnings station vid kranen.
 
Under förra säsongen tog ju HBS över sjömacken. Vi hade inför denna säsong planer på att ställa tankarna i en container, vilken vi tänker klä in för att passa in i omgivningen, ersätta de gamla pumparna, bygga nya rör, samt se till att nu gällande regler och normer för en sjömack är uppfyllda. Eftersom det krävs bygglov för detta har vi fått skjuta upp förändringen till 2016, men eftersom vi låtit ett ackrediterat organ inspektera tankarna och fått dessa godkända i 12 år har vi fått dispens att köra macken ytterligare ett år. Brandmyndigheterna ser en fördel i att tankningen sker från macken istället för att man tvingas hantera bensin och diesel i medhavda tankar. Notera också att dieseln är RME-fri, risken för algtillväxt är därför betydligt mindre än om du tar diesel från en bil-mack. 
 
Ja, för oss som inte sjösatt börjar det bli tid för vårrustning på allvar, vi ses på hamnen!
 
En bra båtsommar önskar
STYRELSEN  

 

 

Bokningen av klubbstugan görs hos Maggan Nilsson  Avtal / regler mm på vår hemsida. Telefon:0702-23 23 47 eller 042 34 35 56.

Medlemsavgifter, mastcontainer och startavgifter betalas till:
Höganäs Båtsällskap,    BG 5602-8087.

Båtplatsavgifter betalas till:                                                                                                     
Höganäs Båtsällskap Arrendehamn, BG 5325-6012.

Det är frivilligt att vara med i vår mailinglista. Har du fått detta mail och inte vill vara med i fortsättningen, avregistrera här

Känner du någon som är medlem eller båtägare i hamnen och inte har fått detta mail. Vidarebefordra detta.

Har du fått detta mail vidarebefordrat och vill registrera dig för nyhetsbrevet kan du göra det här
Höganäs Båtsällskap, Box 81, 263 21 Höganäs.

Klubbstugan telefon 042 33 21 43.

Hamnmästaren telefon 042 33 33 65, telefonsvarare. webmaster