OBS! Du kan också läsa detta nyhetsbrevet på nätet. Klicka här
 
 

 

Hej alla HBS.are och alla med båtplats i Höganäs småbåtshamn!

Detta nyhetsbrev innehåller viktig information!

Som vi meddelat i tidigare i bl. annat nyhetsbrev kommer vi att se över master och övrig utrustning och det som vi inte finner ägare till kommer att anmälas till polisen som upphittat. Om ingen ger sig till känna övergår ägandet till HBS och antingen säljs eller skrotas detta. Bland annat görs detta som ett led i en allmän upprustning och städning av hamnområdet, dessutom kommer HBS bodar att rustas upp,  bodägare anmodas hålla sina bodar i godtagbart skick. Särskilt kommer vi att granska de som fått en uppmaning att underhålla sin bod.


Ovanstående gäller även Ungdomssektionen. Som ett led i ovan nämnd allmänna upprustning och städning av hamnområdet ska det även rensas upp vid jollebryggan och i jollebodarna, Ägare till jollar och utrustning i bodarna uppmanas att märka upp sin privata utrustning under sommaren. Om ingen ger sig till känna övergår ägandet till HBS och antingen säljs eller skrotas båt eller utrustning efter sommaren.

Hamnmästaren har startat en ny sida på Facebook med info om vad som hänt i hamnen, så sök på Höganäs hamn så finner du den, notera att det redan finns en tidigare variant med samma namn. Du kan också följa länken på hemsidan.

Vår gamla telefon kommer att stängas och i fortsättningen når du hamnmästaren på 072-500 04 48.  

Som ni kanske märkt är installationen av de nya stolparna med belysning, eluttag och vattenposter på stenpiren klar och avsikten är att fortsätta installera likadana stolpar på övriga bryggor. Nästa brygga blir brygga A efter att den nya bryggan levererats, tyvärr blev leveransen av bryggan försenad till efter säsongen på grund av att den offentliga upphandlingen överklagades. 

Eftersom vi har begränsat med eluttag och att utifrån kommande båtgäster måste prioriteras tvingas vi införa bestämmelsen att för ordinarie platser begränsa laddning av batterier till ett dygn. Om du av någon anledning behöver ha ström inkopplad längre tid ber vi dig komma överens om detta med hamnmästaren.
  
Efter folkomröstningen hoppas vi att vi ska kunna återuppta projekteringen av ett nytt masthus och vi kommer så snart som möjligt att ta upp diskussion om detta med kommunen. Tyvärr blir vi tvungna att använda våra nuvarande containrar ytterligare en vinter!

Vi fick en fin historiebeskrivning från Wikens Båtselskap, vilken du hittar via deras hemsida eller med hjälp av länken http://www3.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_587917/cf_69694/WBS_50.PDF. Tänk om någon kunde ställa samman något liknande för vår hamn!!

Ett sätt att träffas under sommaren är att komma ner en tisdagskväll och vara med på en kvällssegling. Kl 18 är Rolf Nilsson på plats och informerar om vilken bana vi ska segla och svarar gärna på andra frågor som till exempel vilken tid just du ska starta. Välkommen! 

Slutligen vill vi önska er alla en riktigt bra sommar på havet och på land!

STYRELSEN

 

 

Bokningen av klubbstugan görs hos Maggan Nilsson  Avtal / regler mm på vår hemsida. Telefon:0702-23 23 47 eller 042 34 35 56.

Medlemsavgifter, mastcontainer och startavgifter betalas till:
Höganäs Båtsällskap,    BG 5602-8087.

Båtplatsavgifter betalas till:                                                                                                     
Höganäs Båtsällskap Arrendehamn, BG 5325-6012.

Det är frivilligt att vara med i vår mailinglista. Har du fått detta mail och inte vill vara med i fortsättningen, avregistrera här

Känner du någon som är medlem eller båtägare i hamnen och inte har fått detta mail. Vidarebefordra detta.

Har du fått detta mail vidarebefordrat och vill registrera dig för nyhetsbrevet kan du göra det här
Höganäs Båtsällskap, Box 81, 263 21 Höganäs.

Klubbstugan telefon 042 33 21 43.

Hamnmästaren telefon 042 33 33 65, telefonsvarare. webmaster