Klubbseglingar i HBS

Det är sedan gammalt tradition att klubbseglingarna i HBS sker på tisdagskvällar, varför det även kallas tisdagssegling.

Klubbseglingarna sker mellan maj och september med uppehåll i juli, och välkomnar alla som seglar att delta oavsett båt och erfarenhet. Dessa seglingar är inte blodigt allvar utan ett trevligt sätt att lära känna sin båt och båtgranne bättre samtidigt som man får en god anledning att komma ut och segla mitt i veckan.

Seglingarna sker på olika banor med sjöfartsverkets fasta bojar som rundningsmärken, vilken bana som väljs beror på vindstyrka och riktning.

Utöver tisdagar är det segling två lördagar, dels Spätteracet, med start i Höganäs och målgång i Gilleleje där man samlas i hamnen för prisutdelning och gemensam lunch.

Säsongen avslutas med Hamnaköret som är en lite längre segling med start och målgång i Höganäs och denna avslutas med prisutdelning och korvgrillning vid HBS klubbhus.

För mer information se länkarna nedan, och vid eventuella frågor eller för att anmäla er till klubbseglingarna kontaktar ni Lars Ole Blandford på e-post.

Varmt välkomna att delta!